Know-how
Pagina de start > Aixam > Know-how

Know-how

LIDERUL INDUSTRIEI AUTO pentru permis AM și B1 În europA

Cu o cotă de piață de peste 48%, AIXAM este marca de referință în sectorul său, de peste 30 de ani, atât pentru vehicule private (gama AIXAM), cât și pentru vehicule utilitare ultra-ușoare (gama AIXAM PRO). Compania are o rețea de distribuție densă atât în Franța, cât și în Europa: peste 200 de dealeri în Franța și peste 600 răspândiți în 15 țări europene.

CREȘTEREA ProducȚIEI 

Din 1986 până în 2002, capacitatea de producție AIXAM-MEGA a fost  triplată, ajungând la un record de 15.500 de vehicule în 2007. În 2009, AIXAM-MEGA a fost afectată de criza economică și a stabilizat producția la 11.200 de unități, ceea ce a readus-o la aproximativ 12.000 în anii care au urmat. Creșterea companiei a progresat astfel cu peste 20% comparativ cu 2002. Până în 2020, AIXAM-MEGA avea un portofiliu de peste 300.000 de vehicule.

Fabricare 100% franceză

Cu sediul în regiunea franceză Auvergne Rhône-Alpes încă de la lansare, producătorul are 230 de angajați repartizați la două fabrici de producție: sediul central și o fabrică de asamblare în Aix-les-Bains din Savoie (73), alături de alte 4 linii de producție și de asamblare situate în Chanas în Isère, plus alte doua în Andancette. Peste 16.000 de vehicule pot fi produse, asamblate și verificate în aceste fabrici, în fiecare an.

Respect pentru mediu

Inovația motorului, aerodinamica, reciclarea ... De la înființare, respectul pentru mediu a reprezentat o problemă majoră pentru marca AIXAM. Fiecare motor este eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și exemplar din punct de vedere al poluării:

  • vehiculele cu combustie care emit doar 80g/km de CO2 (la un consum de 3.1L/100 km)
  • vehiculele electrice cu emisii zero se dezvoltă rapid


În plus, aerodinamica contribuie și la acest angajament ecologic, care culminează cu procesarea deșeurilor, deoarece fiecare vehicul AIXAM este 100% reciclabil!


pasiune și EXPERTIză

Brandul AIXAM a fost reprezentat în cursele cu motor de peste două decenii, cu pasiune și cu gustul pentru mecanica de înaltă performanță.

Modelele off-road MEGA Track GT coupé, MEGA Glace care a câștigat trei Andros Trophies din 1992 până în 1999, MEGA Desert care a luat al doilea loc la Dakar 2000 cu Stephane Peterhansel la volan. Echipa MEGA a proiectat, dezvoltat, fabricat și condus autoturisme cu șoferi de renume internațional (Alesi, Belmondo) în diferite evenimente și cu succes.

Aceste angajamente au încetat la începutul anului 2000 ca urmare a alegerilor strategice ale AIXAM-MEGA. Cu toate acestea, cu bug-ul de curse auto înrădăcinat permanent în companie, MEGA a participat din nou la Trofeul Andros Electric din 2010 trimitând scântei care zboară în provocarea St-Dié des Vosges și ocupând locul doi pe podium.