Pagina de start > Servicii post-vânzare > Piese originale Aixam

Piese originale Aixam

When you drive your Aixam, be aware that all of the parts of your vehicle undergo constraints and high temperatures. The original AIXAM parts are designed to deal with extreme conditions.

In order for you to drive your Aixam in complete confidence, our 7,000 original parts have all passed rigorous tests and have been specifically qualified and approved for your model.

Choosing the original Aixam part guarantees:

 • Perfect adjustment
 • High quality materials
 • Proven safety standards
 • Engine reliability
 • Durability of wearing parts (brakes, filters etc...)


The importance of spare parts

A whole world is set into motion when you are behind the wheel of your Aixam. While you take advantage of your vehicle, your brake pads, which are frequently put to use, attain a high temperature; the same as your oil filter which purifies large quantities of oil to ensure the lubrication and protection of your engine until the next service.

The quality of the replacement parts greatly affects the quality of your driving. The servicing and replacement of parts at regular intervals are essential to guarantee the proper functioning of your Aixam, but above all to guarantee your safety. The original Aixam parts are the only ones to have been designed and tested especially for your vehicle, and must be your one and only choice.

By trusting an approved technician with the servicing of your Aixam, you can rest assured that your vehicle will always provide optimal performance in complete safety, regardless of all the stresses of everyday use.


Filtru de aer

Filtru de aer

Protejati-va motorul si lasati-l sa respire cu un filtru de aer original!

Ajuta la prevenirea patrunderii corpurilor straine, cum ar fi praful, murdaria, care ar putea provoca daune ireversibile ale motorului sau grupului piston/cilindru. Aceste particule mici gasite in uleiul de motor, ar putea cauza uzura prematura! De asemenea, filtrul infundat reduce debitul de aer si astfel creste consumul de combustibil si a emisiilor poluante!

Filtrele originale Aixam contribuie la mentinerea fluxului de aer adecvat in orice situatie, spre deosebire de celelalte filtre disponibile pe piata! Pentru o performanta optima, fiecare filtru a fost creat pentru a reduce poluarea, consumul si pentru a creste durata de viata a motorului!

Filtru de ulei

Filtru de ulei

Filtrul de ulei are rolul de a curata uleiul care circula prin motor! In cazul in care nu este schimbat periodic, impuritatile pot duce la distrugeri ale acestuia, si astfel reduce durata de viata a motorului!

Comparand durata de viata a mai multor filtre de pe piata, vom vedea ca cele originale sunt cele mai cautate, ideale pentru intretinerea perioadica marca AIXAM!

Diferenta de pret este data de cativa Euro, nesemnificativ!

In cazul distrugerii motorului sau a unei lubrifieri sarace, cheltuielile vor creste, in functie de dificultate!

Filtru Diesel

Filtru Diesel

Acest filtru are rolul de a indeparta particulele prezente in ulei, dar si de a filtra apa din combustibil.

Pompa cu injectie mecanica din componenta motoarelor Diesel este o piesa cheie, care necesita ajustari de mare precizie! Anumite impuritati nefiltrate pot avea consecinte grave, prin urmare se recomanda schimbarea filtrului la fiecare 5000 de kilometri!

Este necesara interventia unui tehnician Aixam autorizat, intrucat aceasta operatie necesita cunostinte solide de mecanica, astfel avand o importanta capitala pentru intreaga durata de viata a motoarelor!

Caroserie

Caroserie

Incercati sa utilizati piese originale Aixam, deoarece alte tipuri de piese pot afecta rezistenta autovehiculelor dumneavoastra la socuri!

Inca din 1988, intreaga noastra gama a trecut cele mai exigente teste de siguranta: impactul frontal, lateral si din spate!

Orice Aixam trebuie sa fie capabil sa reziste la un impact de 50 de jouli (caderea unui cilindru de 5 kg, cu diametrul de 80 mm si inaltime de 1m).

Test la temperatura de 23°: piesa contrafacuta pe negru, piesa originala pe alb
Test 23 degrés

Test la o temperatura de  -15°: piesa contrafacuta pe negru, piesa originala pe alb
Test -15 degrés

Avand in vedere testele de mai sus, anumite piese contrafacute care par sa arate identic cu cele originale, prezinta totusi diferente semnificative; in special in ceea ce priveste unghiurile si muchille ascutite. 

Acestea pot cauza prejudicii grave! Pe langa faptul ca producerea pieselor contrafacute se pedepseste prin lege (3 ani de inchisoare si 300 000 Euro amenda), acestea pot afecta siguranta autovehiculului in trafic! 

Pentru confortul si siguranta dumneavoastra, dar si a celorlalti participanti la trafic, utilizati numai piese originale Aixam!

Curele

Curele

                Acestea pot duce la deteriorarea intregului sistem de transmisie!

     Curelele Aixam au fost supuse unor teste complexe pentru a verifica materialul, lungimea, latimea si in mod special pentru a

     prelungi durata de viata a acestora!

    Ofera acum o foarte buna flexibilitate si rezistenta la temperaturi ridicate, precum si rezistenta la abraziune si bineinteles

     durabilitate optima!

     Curele Aixam au fost dezvoltate pentru a prelungi durata de viata a transmisiei si implicit pentru reducerea consumului si poluarii!

Variatoare și cutii de viteze

Variatoare și cutii de viteze

Variatoarele si cutiile de viteze sunt create special pentru modelele noastre! Acestea sunt piese care necesita ajustari de mare precizie. In plus, reprezinta parti vitale in functionarea autovehiculului, precum si elemente de securitate, fapt care nu ar trebui sa fie trecut cu vederea!

Dupa cum bine stim, motorul este cea mai importanta si complexa parte a autovehiculului, prin urmare este necesara mentinerea si intretinerea acestuia cu piese originale Aixam! De asemenea, este esentiala o inspectie periodica realizata doar de catre persoanele autorizate brandului Aixam!

Acest lucru prelungeste durata de viata a autovehiculului si ajuta la economie in ceea ce priveste intretinerea!

Frâne

Frâne

          Placute de frana originale!

          Create special pentru fiecare model din gama Aixam, pentru performante optime in timpul franarii si echilibru al sasiului!

   Pe de alta parte, exista pe piata si placute adaptabile pentru a fi montate pe mai multe tipuri de vehicule, avand un impact direct asupra performantei sistemului de franare. Prin urmare este indicat sa le utilizati doar pe cele originale! Placutele de frana Aixam sunt facute special pentru a va oferi:

 • Performante optime de franare
 • Mentinerea discurilor de frana
 • Uzura mai lenta
 • Economie la intretinere
 • Mai putine emisii de particule poluante

   Piese de schimb originale Aixam: siguranta pe primul loc!

Bujii, prize și baterie

Bujii, prize și baterie

Pe durata anotimpurilor reci, motoarele Diesel intampina uneori anumite probleme, cum ar fi:

 • Bateria/acumulatorul isi pierde din putere
 • Caldura produsa devine insuficienta pentru functionare
 • Lipsa caldurii necesare din camerele de ardere
 • Fara incalzire, amestecul aer/combustibil nu poate ajunge la temperaturile necesare

Trebuie sa tinem cont de faptul ca durata de viata a unei baterii este influentata in mod direct de diferite variabile, cum ar fi conditiile de rulare, activarea echipamentelor electrice etc. 

In cazuri extreme (ex.conducerea sub 10 km), bateria nu este incarcata suficient, iar in acest caz trebuie sa apelati la un incarcator, pe care il puteti comanda de la distribuitorul dumneavoastra Aixam.

Dificultatile de pornire pot fi un semn care indica sfarsitul duratei de viata a bujiei si se recomanda diagnosticarea facuta de catre un reparator/tehnician autorizat Aixam!